Főoldal

Hasznos linkek a témában:

EU oldal
magyarorszag.hu

 

Pályázatok, hirdetmények

  Hirdetmény

   


  Helyi pályázatok
   
   

  K Ö Z L E M É N Y

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

  Petőháza Község Önkormányzata ez évben csatlakozott a szociálisan hátrányos helyzetű felsőoktatási hallgatók és felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánók támogatására létrehozott „Bursa Hungarica” felsőoktatási Ösztöndíjpályázat 2017. évi fordulójához.

  A pályázatbeadáshoz az EPER-Bursa rendszerben egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése: https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx   

  A személyes és pályázati adatok feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a szükséges mellékletekkel (igazolás a pályázó és a pályázóval egy háztartásban élők egy főre jutó havi nettó jövedelméről, eredeti hallgatói-jogviszony igazolás, szociális rászorultság indoklása) együttesen kell a települési önkormányzatnál benyújtaniuk a pályázóknak.

  A pályázatok benyújtási határideje: 2016. november 8.

  A pályázatokat a Képviselő-testület bírálja el, melynek határideje: 2016. december 8.

  2016. december 12-ig valamennyi pályázó írásban kap értesítést a döntésről.

  Az ösztöndíjrendszerről bővebb információ a http://www.emet.gov.hu/felhivasok/bursa_hungarica/  internetes oldalon található. 

                                           Horváthné dr. Dávid Mária sk.

                                                jegyző

   


  Országos pályázatok

  Kedvezményezett neve: Petőháza Község Önkormányzata
  Projekt címe:
  Petőháza úthálózatának kerékpárosbarát fejlesztése
  A szerződött támogatás összege:
  66 269 045 Ft
  A támogatás mértéke (%-ban):
  100 %
  A projekt tervezett befejezési dátuma:
  2019. 05. 31.
  Projekt azonosító száma:
  TOP-3.1.1-15-GM1-2016-00002

  A projekt rövid összefoglalója:

  A projekt célja: Petőháza község közlekedési úthálózatának kerékpárosbarát fejlesztése hozzájárulva az élhető települési környezet kialakulásához, a szén-dioxid kibocsátás, a levegőszennyezés és a zajterhelés csökkentéséhez, és az éghajlatváltozás mérsékléséhez.

  A projekt szakmai-műszaki tartalma:

  Fertőendréd, Fő utca és a Petőháza vasútállomás közötti 2030 m-es szakaszon kerékpáros nyom felfestése tervezett, mely biztosítja az összeköttetést a Fertő tó körüli hálózattal.

  A vasútállomás és a 85. sz. főút 617 m-es belterületi útszakaszán irányhelyes nyitott kerékpársáv kerül kialakításra, mely lehetővé teszi a Petőháza és a szomszédos Fertőszentmiklós határában elhelyezkedő, a Velux Magyarország Kft. több száz főt foglalkoztató üzemének közlekedésbiztonsági szempontból megfelelő megközelíthetőségét Fertőendréd és Petőháza irányából.

  A megvalósítani tervezett kerékpárforgalmi létesítmény egyrészt biztonságos, ugyanis a vonatkozó ÚT 2-1.203 (e-ÚT 03.04.11:2010) „Kerékpárforgalmi létesítmények tervezése” c. útügyi műszaki előírásoknak (UME) és különösen az irányhelyesség elvének megfelelő módon kerül kialakításra, másrészt kényelmesen kerékpározható, ugyanis süllyesztett szegélyekkel övezett módon létesül, harmadrészt közvetlenül kerékpározható, azaz kitérőmentesen, a kerékpáros közlekedés számára „szakadási pont” nélkül járható végig. A tervezett fejlesztés eredményként Petőháza fő közlekedési tengelye kerékpárosbaráttá válik.

  A kapcsolódó tevékenységcsoport keretében az irányhelyes nyitott kerékpársáv kialakítása érdekében a vasútállomás és a 85. sz. főút közötti belterületi út teljes szélességű burkolat-felújítására a meglévő útpálya újraosztásával kerül sor. Mindemellett a fejlesztéssel érintett nyomvonal 595 m hosszú szakaszán közlekedésbiztonsági okok miatt új járda kialakítása szükséges, tekintettel arra, hogy ezen a szakaszon járda hiányában a gyalogos közlekedés rendkívül balesetveszélyesnek tekinthető.

  A 85. számú út csomópontjában lévő buszmegállónál 10 kerékpár tárolására alkalmas fedett kerékpártároló és 5 db U alakú kerékpártámasz kialakítása tervezett.

  A kerékpáros közlekedést népszerűsítő szemléletformáló kampány megvalósítása: a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkáit követően egyrészt egy, a helyi lakosság, az iskolások és az óvodások, ill.a helyi és térségi munkaadók (pl. Velux Magyarország Kft.) bevonásával megszervezett kerékpáros rendezvény, és bebiciklizés megvalósítása, másrészt a megváltozott forgalmi rendet, azaz a nyitott kerékpársávon történő megfelelő közlekedést ismertető szórólap készítése és a helyi lakosság körében történő terjesztése tervezett.


  Gazdasági- és Közlekedési Minisztérium

  Ügyfélszolgálat: Budapest, V. Hold u. 17.
  ugyfelszolgalat@gkm.gov.hu 

  Ügyfélfogadás:

  hétfő, kedd, csütörtök: 9.00 - 16.30
  szerda: 9.00 - 17.00
  péntek: 9.00 - 14.00

  Ügyfélszolgálati Információs Vonal:
  Tel:
  06 (1) 475-3434
  Fax: 06 (1) 475-3435


    Nemzeti Civil Alapprogram  

  1054 Budapest, Akadémia u. 3.
  Tel.: (1) 475 - 5700
  Fax: (1) 332 - 9382

   
  nca@szmm.gov.hu


  Pályázatfigyelő
  1011 Budapest, Corvin tér 8.
  Postacím: 1251 Budapest, Pf. 88
  Tel.:: 201-5256
  Fax: 214-3520 


  Sansz - "Az alapítványok alaplapja" (pályázati oldal)
  SANSZ Alapítvány és Szerkesztôség
  Postacím: 1660 Budapest, Pf: 433.
  Telefon, fax: (1) 256-0234
  sansz@sansz.org


  Európai Uniós pályázatok

  Euoldal

 

Bemutatkozás | Polgármesteri Hiv. | Képviselőtestület | Közlemények | Pályázatok, hirdetmények | Letölthető dokumentumok | Oktatás | Kultúra | EgészségügySport, szabadidő  | Civil szervezetek | Hitélet  | Cégek, vállalk. | Fotógaléria | Testvértelepülés | Az Európai Unióról |  Közérdekű információkHasznos információk Apróhirdetések

Copyright  | Impresszum